Poffertjeskraam huren

Uitgeroepen tot Beste Poffertjeskraam 2011 - 2012!

06-19869769
Pesten bespreekbaar maken? Theater helpt!

Pesten op school

Wanneer er wordt gepest op school, is dit zeer vervelend. Niet alleen voor de gepeste leerling en de betrokkenen, maar ook voor de pester zelf. Hoe maak je pesten bespreekbaar in de klas? Theater kan hierbij een effectief middel zijn. Door een toneelstuk te laten zien over pesten, creëer je verbinding binnen de klas. Leerlingen durven zich zo meer open te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. In dit blog vertellen wij je wat meer over hoe je pesten bespreekbaar kunt maken via theater. Lees verder en ontdek wat theater voor jouw klas of school kan doen.

Theater als middel

Door de leerlingen een theaterstuk over pesten op school te laten zien, kunnen leerlingen het onderwerp ‘pesten’ vanuit verschillende perspectieven bekijken. Door in het toneelstuk gebruik te maken van een (of meerdere) pester(s), meelopers en een gepeste, worden leerlingen aangezet om over de verschillende personen na te denken. Via deze weg leren leerlingen begrip voor elkaar op te brengen en elkaar te accepteren zoals ze zijn. Doordat de leerlingen gaan nadenken over de verschillende personen, kijken ze namelijk ook naar de verhalen achter de pester(s), meelopers en gepeste. Dit zorgt voor een ander oordeel dan in eerste instantie het geval was. Kortom, theater kan een groots effect hebben op de sfeer in de klas.

Een veilige situatie creëren

Om een theatervoorstelling over pesten te realiseren, kun je het beste een theaterbureau benaderen. Zij weten precies hoe dit het beste aangepakt kan worden en helpen een veilige sfeer te creëren in de klas. Een sfeer waarin leerlingen open in gesprek met elkaar kunnen gaan. Dit is vaak lastig, maar toch lukt het de acteurs van een ervaren theaterbureau wel. Om voorafgaand de docent en de klas voor te bereiden, wordt er doorgaans een lesbrief ontwikkeld. Hierop kan de docent het project over pesten op school voorbereiden en naderhand het project tevens nabespreken. Ook gaan de acteurs van het theaterbureau dieper met de leerlingen op de stof in, waarop je als docent aan het einde van het project ook betere afspraken kunt maken over pesten op school.

Maak ook gebruik van theater voor een veilige sfeer

Zojuist hebben we je meer verteld over het effect van een voorstelling over pesten op de sfeer in de klas. Theater kan de sfeer in de klas op positieve wijze verbeteren en in stand houden. Wens jij ook een voorstelling over pesten op school te realiseren? Benader dan een professioneel theaterbureau dat gespecialiseerd is in dit project. Wij wensen je veel succes bij het verbeteren van de sfeer in de klas!

Ja, stuur mij vrijblijvend informatie!

Aanhef:*
Naam:*
E-Mail:*
Telefoonnummer:*
Plaats:*
Opdracht omschrijving:*